Vintermaran 2019

Midvintermörkrets väntan är lång, stjärnorna gnistra så klara.
Alla längta likt mången gång, efter den stundande Mara.
Tankarna vandra till fox och bugg, till ögon som glimma så glatt under lugg.
Tankarna vandra och fara, kom till oss älskade Mara.

Tornar så ljus där i mörkaste tid, en oas mitt i snööknens torka.
Värmen i kylan som skänker oss frid, drömmar som hjälper oss orka.
Tankarna vandra till Trocca och kaka, hoppas att åter en Semla få smaka.
Till Härnösand ska vi fara, aldrig vi missar en Mara.

Den 1-2 februari intar Vintermaran 2019 Parkaden i Härnösand och vi hälsar er alla varmt välkomna!

Fredag 1/2 19:00-03:00
Lördag 2/2 19:00-03:00
Efterord

Med minnet av förra årets Vintermara ännu obevekligt väl bevarat var det med viss bävan som vi denna gång nalkades Härnösand. Ty även om prognoserna nu spådde betydligt mer behärskat oväder än föregående år så utlovades även nu rikliga mängder snö och därtill kraftig blåst, om än först framåt fredagskvällen. För en gångs skull tycktes dock prognosmakarna ha arbetat i god samverkan med vädergudarna och den här gången kunde vi genomföra alla förberedelser utan besvärande överraskningar från vädrets makter. Först när vi på fredagskvällen skulle tända de välkomnande marschallerna utanför Parkaden så tvingades vi kapitulera för blåsten som anlänt, men anlände gjorde i samma stund också gäster i horder så vad gjorde det då att snöstormen ven därutanför.

Efter förra årets på så många sätt lyckade och ändock genomförda men besöksmässigt och ekonomiskt nedslående jubileumsmara var det i sanning skönt att se hur alla trogna gäster nu var tillbaka, och det i sällskap av många nya besökare från landets alla hörn. Med besöksrekord för såväl fredagskvällen som för helgen som helhet fick vi ett kvantitativt kvitto på att det vi gör är rätt, en formalitet utöver de kvalitativt mycket mer värda betygelserna i form av era varma uppskattande ord, en återkoppling som inte nog kan förstås värdet av. För precis som jag uttryckte från scenen på lördagskvällen så har vi ett gäng sanna hjältar att tacka för att Maran kan genomföras och bli till det genuina och unika som vi vill att den ska vara, den fantastiska marapersonalen. Så all heder till Caroline, Emma, Erika, Gustav, Heidi, Jasmine, Jenny, Lars, "Micka", Ninnie, Patrik, Peter, Roger, "Räkan", Saara, Sandra, Sanna, Therese och Tilda som utgjorde personalstyrkan denna gång. Därtill finns det en person vars väsen, ständigt högt ställda ambitioner och gränslöst hårda arbete under nu 12 maror mer än någon annan gjort Maran till vad den är idag, hon som driver oss till vansinne men samtidigt också driver Maran och oss alla framåt som grupp såväl som individer, vi kan inte nog tacka Lina för Marans existens.

Vi kommer att minnas Vintermaran 2019 som Maran "då det hände", då känslan infann sig av att varumärket Maran definitivt landat och även införlivats hos våra besökare som nu är våra ambassadörer land och rike kring. Det var en Vintermara där vi till fullo kunde blomma ut och leverera allt vi förberett, utan hinder, men samtidigt också en Mara som för oss innebar en fullständig urladdning och vars avrundning och efterarbete i det som alltid så slutkörda tillståndet blev extra tufft till följd av all snö och kyla. Vi frös, skottade, sopade, pulsade i snö och svor, men efteråt är det ändock värmen och allt annat positivt som vi minns. 

Den 6-7 september hälsar vi er alla välkomna åter till Härnösand för Höstmaran 2019!

/Eder LEJon