Vintermaran 2015

Att ta Maran tillbaks till Ö-viksparken var sannerligen en upplevelse som vi lär bära med oss minnet av så länge vi lever. Trots ett enormt arbete med att ställa Parken i brukbart skick och trots all osäkerhet kring alla praktiska saker i lokalerna som vi själva tvingades prova och lista oss till så lyckades vi nå i mål, och vilken Höstmara det blev. Ö-viksparken är en helt fantastisk, ja rent magisk, lokal där Maran och alla dess gäster känner sig som mest hemma. Även om framtiden är oviss så ville vi återvända åtminstone en gång till för att dra nytta av alla kostsamma lärdomar från senast, hinna fila på detaljerna, och låta såväl Parken som Maran öppna upp sin famn till fullo.

Från hela landet rapporteras om krampaktigt hållna tummar, det har varit till stor hjälp och stöd men nu kan ni alla slappna av. Den 6-7 februari 2015 intar vi på nytt Ö-viksparken. Om det blir för sista gången är inget vi kan sia om, men vad vi kan lova är att vi kommer att göra vårt yttersta för att detta skall bli den allra bästa Maran någonsin.

Välkomna till Vintermaran 2015, på Örnsköldsviks Folkets Park!

Fredag 6/2 19:00-03:00
Lördag 7/2 19:00-03:00
Efterord

Efter fyra dygns tystnad, fyra dygn av städning, packning, hemfärd, akuta efterarbetesinsatser och framförallt välbehövlig återhämtning av sömn, bryter vi idag den nödvändiga isoleringen och möter på nytt världen i det fysiska såväl som i det virtuella rummet. E-postlådorna svämmar över och på Facebook lyser det rött på alla tänkbara sätt. Allteftersom vi tar del av vad som skrivits stiger värmen inom och de känslomässiga energidepåerna fylls på, det råder ingen tvekan om att Vintermaran 2015 levt upp till alla högt ställda förväntningar och blivit den minnesvärda jubileumsmara vi avsåg att göra den till.

Att återvända till Ö-vik för ännu en mara kändes fulländat på något sätt, nu var vi bekanta med Folkets Parks innandömen och såg fram emot att få fokusera på att göra lokalerna och Maran helt och fullt rättvisa. Detta till trots, och därtill att vi aldrig förr varit så väl förberedda, blev ändock maraveckan en rekordsvår prövning på många sätt med en kamp mot klockan där krånglande värmesystem och paradoxalt nog i motsvarande grad krånglande kylanläggningar krävde långt större insatser än vi hade räknat med. I vanlig ordning föll dock till slut alla bitar på plats och varken sjukdom i personalskarans innersta krets eller krånglande kassasystem kunde hejda Marans framfart, det var en rent overklig känsla av klimax som präglade stämningen inne på Folkets Park denna helg.

Vi vill sända ett gränslöst stort tack till alla er som sökt er till Ö-vik och till Vintermaran 2015, tillsammans gjorde vi denna helg oförglömlig. Allra främst vill vi dock lyfta fram personalstyrkan, "Team LEJon", denna gången cirka 30 entusiastiska hjältar som tillsammans förde Vintermaran i hamn. Ni som jobbar med oss under Maran skall veta att det är er förtjänst att Maran alls går att genomföra och allt beröm och alla uppskattande ord från nöjda gäster är kvitton på era insatser, ni gör Maran till vad den är och världen till en bättre plats.

När vi på fredagsmorgonen peppade inför marahelgen så var det med devisen "nu ger vi järnet och låt oss leverera den bästa Maran någonsin, det här är sista gången vi gör detta". Det var en inställning som behövdes i det läget och ett perspektiv som knappt en vecka senare fortfarande känns tilltalande för sargade arrangörskroppar. Vi vet dock att krafterna snart återvänder och med dem driften att än en gång ta Maran ännu några snäpp längre. Det är därför ett hett tips att redan nu boka in helgen 11-12 september i era kalendrar, då väntar nämligen Höstmaran 2015.