Höstmaran 2019

Att Trocadero är Norrlands nationaldryck framför alla det är sen gammalt, närmare bestämt sedan 1953. Att Maran är Norrlands stora dansfrossa torde det inte heller råda några tvivel om, alltsedan 1995. Sedan 2013 är det familjen Lejonsson som förvaltar Marans norrländska arv, ett ansvar som innebär ett ständigt provsmakande och omsorgsfullt blandande av tradition och tillskott i jakt på den fulländade mixen.

Den 6-7 september korkar vi upp Höstmaran 2019, en färgsprakande bubblande brygd av idel ädla ingredienser såsom Blender, Callinaz, Expanders, Foxie och Mannerz. 

Utöver gyllene Trocadero dukas det givetvis upp med allehanda mat och dryck i hantverksmässig klass, som traditionen bjuder, och lika traditionsenligt törs vi utlova ett och annat delikat nytillskott. Njutning för kropp, själ och mage, det är Marans essens.

Välkomna till Höstmaran 2019, "Trocamaran", på Parkaden i Härnösand!

Fredag 6/9 19:00-03:00
Lördag 7/9 19:00-03:00
Efterord

Höstmaran 2019, vår 13:e mara och den 10:e i Härnösand, kan inte sammanfattas annat än som en formidabel succé. Höstmaran är ett arrangemang som vi vant oss vid att genomföra likt en smash på volley, som direkt retur på sommardansfinalerna, och den nästintill överrumplande känslan är varje år lika påtaglig. Så var det mer än någonsin den här gången, kanske för att vi också under veckorna innan fokuserat kraft på att lägga sista handen vid nästa maras startfält och presentation, något som vi avsåg att "släppa" under Höstmaran.

För varje mara blir vi mer och mer rutinerade, men samtidigt spänner vi också bågen lite hårdare för varje gång. Den här Maran märktes det hur erfarenheterna underlättar förberedelsearbetet, men hantverksmässigheten och det personliga engagemanget gör ändå att det aldrig blir rutinmässigt och därmed aldrig ett enkelt arbete. Maran, den enda i sitt slag, ska vara vårt flaggskepp och något helt unikt, om inte så vore fallet så skulle vi lägga av. Därför kändes det enormt kul att under helgen få presentera den Vintermara som väntar i februari, en mara med ett enormt brett och spännande startfält där givetvis det stora dragplåstret lystrar till namnet Shake.

Tack till helgens husband Foxie, till fredagsbanden Callinaz och Blender, samt till lördagbanden Mannerz och Expanders. Vidare vill jag än en gång hylla personalen; Andreas, Caroline, Christian, Emma, Erika, Joacim, Jon, Lars A, Lars I, Leif, Lina, Patrik, Pia, Robin, Roger, "Räkan", Saara, Therese och Tilda. Vilka tuffa men roliga dygn vi har haft tillsammans, utan dessa hjältar blev det ingen mara. 

Nu lägger vi Höstmaran 2019 till handlingarna, än en gång satte vi nytt publikrekord samtidigt som den familjära känslan upplevdes starkare än någonsin. Jag har sagt det förut och det tål att upprepas. Maran är en utmaning för oss alla; för arrangör, band, personal och gäster. Kanske är det just det som gör Maran så speciell, att vi alla tvingas plocka fram det lilla extra, men också att vi just därför får så enormt mycket tillbaka.

Den 7-8 februari hälsar vi er alla välkomna åter till Härnösand för Vintermaran 2020, en Mara med mer än extra allt!

/Eder LEJon