Höstmaran 2017

När sommaren går mot sitt slut och hösten nalkas då smyger hon sig på och drabbar lika skoningslöst och förtrollande underbart som så många gånger förr, Marans väsen blir åter påtaglig verklighet och bjuder gränslös glädje under ännu en magisk helg.

Till scenen välkomnar Maran än en gång nya musikaliska kombinationer med såväl trogna husband som nya eller nygamla överraskningar. Blender flankeras på fredagen av Date och Highlights medan lördagen bjuder stammisarna Expanders och Finix i sällskap av Scotts som efter 9 års frånvaro äntligen återvänder till Maran.

Mat och dryck av hantverksmässig klass dukas det givetvis upp i alla de former, som traditionen bjuder, och lika traditionsenligt törs vi utlova ett och annat delikat nytillskott. Njutning för kropp, själ och mage, det är Marans essens.

Den 8-9 september rullar vi ut röda mattan och välkomnar er alla till Höstmaran 2017, på Parkaden i Härnösand!

Fredag 8/9 19:00-03:00
Lördag 9/9 19:00-03:00
Efterord

För fyra år sedan, i september 2013, genomförde vi vår första mara på Parkaden i Härnösand. På makalösa sex veckor hade vi gått från första spadtag till genomfört arrangemang och det var med anda i hals och via stolpe in som allt ändock föll på plats och marans första helg i ny inkarnation lyckosamt kunde genomföras. Det känns som igår men också som en evighet sedan. Först två maror på Parkaden. Sedan äran, mödan och lyckan att få låta Maran återvända till Ö-viksparken för tre helt oförglömliga helger under 2014 och 2015 i en känsla av total fulländning. Därefter, när vi nästintill trodde att sagan var all, har vi så haft nöjet att under två års tid åter bygga upp en kontinuitet och stabilitet för Maran på fina Parkaden där vi fått uppleva hur Maran av idag verkligen hittat sin vidunderliga form.

Höstmaran 2017 var inget undantag. Vi undslapp förvisso såväl strömavbrott som brandlarm och avloppsbekymmer, men avsaknaden av större incidenter till trots så fick vi uppleva marans tjusning i all sin prakt, med harmoni och hysteri i obegripligt lycksalig kombination. Tack Highlights, Date och Blender som förgyllde den inledande fredagskvällen, och tack Finix, Scotts och Expanders som med aldrig sinande krut höll lördagens gryta kokande kvällen igenom. Tack till Parkaden för att Maran får brisera på denna fina arena och tack till personalen som gör hela underverket möjligt. Slutligen, såklart, tack till alla er gäster som återkommer gång efter gång, er glädje och alla era fina ord gör Maran till det positiva och energifyllda arrangemang som det är och är det bränsle som driver oss att göra detta om igen.

För har man genomfört nio makalösa marahelger så finns givetvis inget annat val än att ta sikte på den tionde, och det är vad vi nu gör. Trots trötthet i såväl kroppar som sinnen finns den där, den spirande lusten att än en gång sjösätta och genomföra det mest fantastiska arrangemang vi kan föreställa oss, Maran. Höstmörkret lägrar sig och med det ett skönt lugn, ett lugn i vilket vi skall filosofera och föda ideer, smida planer för att göra Vintermaran 2018 till en riktigt storslagen jubileumsmara.

Vi ses den 2-3 februari 2018!