Höstmaran 2016

För tre år sedan, i början av juli 2013, hade vi inte en aning om att vi bara några veckor senare skulle axla det ärofyllda men också tuffa uppdraget att stå som arrangörer för Maran, ett arrangemang utöver det vanliga med lång historik och av stor betydelse för många.

Nu, tre år och sex maror senare, har vi hunnit uppleva hur Maran inte bara levt vidare utan också utvecklats och vitaliserats. Maran har visat sig livskraftig nog att överleva såväl byte av arrangör som flytt till annan lokal och stad, och inte bara en flytt för den delen utan rentav tre flyttar på lika många år. I detta har Maran utvecklats till något av ett övernaturligt väsen, ett väsen som finner sin livsenergi i det makalösa marateamet "Maran Inside Out", i en engagerad och trogen publik från när och fjärran, samt ett gemensamt värnande om de värden som Maran representerar för såväl publik som band och personal.

I februari återvände vi till Härnösand efter tre marors nästintill overkliga gästspel på Ö-viksparken. Det kändes nervpirrande att åter sätta segel mot ny destination och att på nytt försöka leva upp till såväl publikens som egna högt ställda förväntningar. Oron inför innebörden av ännu en flytt kom dock att visa sig obefogad då publik, orkestrar och personal alla åter tycktes finna sig väl tillrätta på utomordentliga Parkaden. Nu stundar Höstmaran 2016 och vi ser fram emot att för första gången med ett lugn avseende ort och lokal få avrunda sommaren tillsammans med er alla under en alldeles underbar marahelg.

Välkomna till Höstmaran 2016, på Parkaden i Härnösand!

Fredag 9/9 19:00-03:00
Lördag 10/9 19:00-03:00
Efterord

Ännu en Höstmara är till ända, än en gång har den magiska stämningen gästat oss en helg för att sedan åter dra sig tillbaka. Fredagen bjöd giganternas kamp på scenen med ett tryck i lokalen som verkligen fick svetten att lacka och intensiteten höll i sig intill tidiga morgontimmarna. Expanders, Finix och Blender bjöd på en fantastisk föreställning, vilket samarbete och värme från scenen till sista ton. Lördagen blev snarare de musikaliska uppstickarnas kväll med lite mer svängrum och aningen lägre inomhustemperatur, men oj vilken kväll. Stämningen var verkligen på yttersta topp även denna afton och såväl publik som band gick verkligen "all-in" med klassiskt övertaggat frosseri i musik och dans ända in i kaklet, först strax efter 03:50 tystnade musiken. Mannerz, Dreams och Voyage levererade en härlig mix av skön musik och såväl dansgolv som scen och övriga lokaler fylldes av en och samma varma maraatmosfär, samt mångfaldig kärlek på parketten.

Arrangör Lejonsson tackar alla er som besökt oss denna Höstmara, publik, musiker och personal. En särskild guldstjärna till Anders på Parkaden som kämpade tappert i det fördolda med att hålla avloppsproblemen under kontroll så att vi andra skulle kunna genomföra maran utan märkbara besvär.

Nu sätter vi kurs mot 3-4 februari 2017 då vi åter intar Härnösand och Parkaden för en garanterat lavinartad Vintermara!