Höstmaran 2015

Maran 20-årsjubilerar och det är inte längre någon dröm att den är tillbaka där den hör hemma, på Örnsköldsviks Folkets Park. Maran är en fantastisk, ja rent magisk, tillställning som inte kan jämföras med något annat. Likaså är Ö-viksparken en hänförande storslagen och för Maran fulländad arena. De tu hör ihop och under Vintermaran i februari kändes det sannerligen som att alla bitar föll på plats och såväl Parken som Maran öppnade upp sin famn till fullo.

Nu stundar Höstmaran och vi bjuder ett såväl starkt som spännande startfält med nya kombinationer av välbekanta trotjänare i sällskap av överraskande nytillskott. Den 11-12 september 2015 intar vi på nytt Ö-viksparken och avsikten är givetvis att detta än en gång skall bli den allra bästa Maran någonsin.

Välkomna till Höstmaran 2015, på Örnsköldsviks Folkets Park!

Fredag 11/9 19:00-03:00
Lördag 12/9 19:00-03:00
Efterord

Att bjuda på den bästa Maran någonsin, det var den höga ambition med klart subjektiv innebörd som vi packat med oss när vi än en gång styrde färden mot Örnsköldsvik och Ö-viksparken. Efter den magnifika Vintermaran där vi i arrangörsstaben närapå dukade under och som vi av självbevarelsedrift genomförde med devisen att det skulle bli den sista Maran så var det svårt att finna kraften till att ladda om. Känslan av att vi ännu inte gjort det fulländade arrangemanget och vetskapen om att vi trots allt hade än mer att ge gav oss dock motivation till att sätta kurs på nytt med sikte mot Höstmaran 2015.

Nu fyra dygn efter att musiken tystnat, gästerna försvunnit och banden packat ihop så har också vi hunnit hem och i vanlig ordning gått i ide för några dagar, knopp och kropp börjar återhämta sig och livet återvänder. Lyckades vi då leva upp till våra högt ställda ambitioner, bjöd vi våra gäster på den bästa Maran någonsin? Det finns givetvis inget entydigt svar på den frågan, den berömda smaken är som bekant liksom den likaledes berömda baken något rundad, eller hur det nu var. Om vi ser till de uppmuntrande kommentarer vi får, vilka betyder enormt mycket i just detta skede då "aldrig mer" ekar genom skallen likt en ågrensfylld nyårsdag, så tycks vi ha uppnått mycket av det vi ville uppnå. Vi ville skaka om och bredda ramarna för det musikaliska utbudet på Maran, utan att för den skull tumma på kvalitet eller grundinriktning, vilket var syftet med att boka in Looking Back Band som tredje band på lördagskvällen. Det var lite av en chansning, en chansning som många ifrågasatte innan Maran, men vi kan såhär i efterhand konstatera att vi aldrig förr har fått motta så många tacksamma och rent lyriska omdömen om ett enskilt specifikt orkesterval som när det gäller just Looking Back Band. Det kan ha varit lite "over the top" för de mer konventionella gästerna, men det priset kan man få betala för att så många andra skall få uppleva "årets bästa kväll". Med utsålda bufféer och alla former av bifall till vårt än mer utökade utbud av mat och dryck, till stora delar egenproducerat, känns det också som att vi nått långt i att den vägen sätta guldkant på arrangemanget. Det räcker trots allt inte (helt och fullt) med bara Trocadero.

För oss arrangörer kommer det kanske främsta minnet av Höstmaran 2015 att vara den känsla av lugn som präglade hela genomförandet, denna femte mara i vår regi kunde vi äntligen nå i mål på så många punkter som tidigare bara föresvävat oss i målbilden. Det är de många bäckarna små som vi hoppas och tror gör skillnad i slutändan, för personalens trivsel, för bandens trvisel och framförallt för alla våra gästers trivsel.

Tack till alla er som valde att vara våra gäster vid Höstmaran 2015. Tack till Blender, Highlights, Voyage, Expanders, Finix och Looking Back Band som bjöd oss på högklassig musik i timmarna 16...17...och lite mer därtill. LEJon och Lina vill också tacka Birk, Lars och Vania i marans stab som tillbringade en dryg vecka tillsammans med oss på Parken, från instädning till utstädning. Slutligen, men icke desto mindre viktigt, tack till marapersonalen "Maran Inside Out" som gör Maran möjlig och därtill till ett sådant unikt skojigt arrangemang att vara del i.

Vi avvaktar med vidare detaljer, men boka gärna in helgen 5-6 februari 2016 i era kalendrar redan nu.