Höstmaran 2014

Höstmaran 2014, affisch i PDF-formatVi har genomfört två fantastiska maror på Parkaden i Härnösand och såväl alla lyriska ord från er gäster som vår egen magkänsla inför, under och efter dessa maror vittnar om att Maran bestått och rent av levt upp med nya arrangörer och genom flytten till Parkaden. Härnösand som stad och Parkaden som arena har tagit emot Maran med öppna armar och visat sig vara en väl så god hemvist. 

Tanken har dock hela tiden funnits där, drömmen om att än en gång kunna välkomna Marans gäster till Örnsköldsviks Folkets Park, något som många vi talat med också gett uttryck för vid sidan av lovorden kring Höst- och Vintermaran i Härnösand. För många är det nog därför lite av en dröm som går i uppfyllelse när Maran nu återvänder till sin tidigare hemvist. Om detta blir en engångsföreteelse eller om en ny era i Ö-vik står för dörren kan vi dock inte sia om, vi tar en Mara i taget och varje gång är vår avsikt att än en gång göra den bästa Maran någonsin.

Välkomna till Höstmaran 2014, åter på Örnsköldsviks Folkets Park!

Fredag 5/9 19:00-03:00
Lördag 6/9 19:00-03:00
Efterord

Vi gjorde det - likt ett mirakel tog vi Maran tillbaks till Ö-viksparken. Det som på försommaren bara var en overklig dröm blev faktiskt verklighet och det blev också riktigt bra.

I februari 2013 lämnade vi Ö-viksparken med tunga steg i tron om att vi aldrig mer skulle få återvända, aldrig hade vi väl då ens i vår vildaste fantasi kunnat tro att vi 1,5 år senare åter skulle väcka den "sovande sarkofagen" till liv, och än mindre att Lejonsson skulle stå som arrangör. Märkliga är dock livets förvecklingar och ibland måste man bara göra det som känns rätt. Likt alla vi talat med före, under och efter Höstmaran så kan vi bara konstatera att Ö-viksparken är en helt fantastisk, ja rent magisk, lokal för Maran. Här känner sig Maran och alla dess gäster som mest hemma och att döma av de otalet euforiska ord som översvämmat Facebook dagarna efter Höstmaran så verkar vi tillsammans återigen ha skapat dryga 16 timmar av gränslöst lyckofrosseri.

Jag vill rikta ett stort tack till alla i "team LEJon" som verkligen gav allt för att på alla sätt bidra till att göra Maran så bra som möjligt på alla plan. Utan er, ingen Mara, så enkelt är det. Lina, Lars, Cecilia och Emmilie, i en veckas tid levde vi tillsammans på Parken. Ert engagemang och hårda arbete gjorde att vi kunde nå i mål. Brandlarm, felaktiga varuleveranser, havererad belysningselektronik minuterna före "avspark" på fredagskvällen, ja en hel del fadäser fanns där, men vi löste problemen utan att det behövde märkas påtagligt utåt.

Den 6-7 februari 2015 går Vintermaran av stapeln. Att den blir av kan vi redan nu utlova, även om vi för stunden inte kan säga något om var den kommer att hållas.

Vi ses!
/LEJon