Vintermaran 2014

Att efter 18 år flytta Maran från dess ack så kära hemvist på Örnsköldsviks Folkets Park kändes märkligt och smått främmande för oss alla. Att dessutom genomföra denna räddningsaktion med så kort varsel blev tillika en riktig utmaning. Med facit i hand kan man dock inte klassa Höstmaran 2013 på Parkaden i Härnösand som annat än lyckad och precis som vi lovade där i Höstmarans sista skälvande minuter på natten mot söndagen så kommer Maran tillbaka enligt traditionellt schema.

Vintermaran 2014 kommer att gå av stapeln första helgen i februari och vi har laddat upp med en bred uppställning band som alla på olika sätt just nu seglar i kraftig medvind. Vid sidan av fem väletablerade band gör vi också något som få andra arrangörer skulle våga och bjuder på en riktig överraskning i form av ett rykande färskt band, Radio! från Skara. Radio! är sprunget ur resterna av Pure Divine, ett band som förra året gjorde stor succé på Maran men som kort därefter upplöstes. I Pure Divine stod Kristoffer Järleby och Daniel Andersen förra året på Marans scen och det är med stor glädje som vi nu kan sluta cirkeln och hälsa dem välkomna tillbaka tillsammans med nya medmusikanter i Radio!.

Välkomna till Vintermaran 2014, på Parkaden i Härnösand!

Fredag 7/2 19:00-03:00
Lördag 8/2 19:00-03:00
Efterord

Vintermaran är över och allt tyder på att Maran än en gång överträffat sig själv. Fredagen bjöd på en stämning utöver det vanliga med en rent vild publik och tre högpresterande tungviktare på scenen, en stämning som dock matchades på lördagen där såväl Zlips och Voyage som publiken välkomnade debuterande Radio med öppna armar, och vilken premiärspelning de bjöd på. Tack för alla fina ord och för den varma stämning som ni alla bidrog till i helgen. Maran är en prövning, för alla inblandade, och det är publiken, banden och personalen som tillsammans gör Maran till det unika som den är. Vi ses igen, höstmaran går som vanligt av stapeln "helgen som avslutar den första älgjaktsveckan", vilket i år innebär den 5-6 september och således är det tidigast möjliga som Maran kan infalla.