Upplev Härnösand

Härnösand bjuder ett rikligt utbud av sevärdheter och aktiviteter, vilka man bäst hittar till genom samlingssajten Höga Kusten Turistservice eller på tfn. 0771-26 50 00. Nedan återfinns ett axplock av aktiviteter som kan lämpa sig för en skön lördag i Härnösand.

Bad och relax

Härnösands fräscha simhall med bad och relax erbjuder alla Marans tvådagarsbesökare specialpriser på entré till bad (55:-) och till relax (120:-) vid uppvisande av Marans armband, en perfekt återhämtning och omladdning inför ännu en Marakväll. Öppettiderna på lördagen är 09:00-14:30, 18-årsgräns gäller till relaxen.
www.harnosand.se/kultur--fritid/sport-fritid--friluftsliv/simhallar-och-badplatser/simhallen-harnosand

Vårdkasen

5 min från Härnösand finns Vårdkasbacken, en fin skidbacke med tre liftar. I skiduthyrningen hittar du bl.a. skidor, pjäxor, hjälm och annat.
Åker du hellre på längden erbjuder Vårdkasen ett stort spårområde, delvis upplyst.
Känns benen alldeles för trötta efter kvällens dans rekommenderas ändå en tur upp på Vårdkasbergets topp för att njuta av den fantastiska vyn över Härnösand och Södra sundet.
www.vardkasen.se

Domkyrkan

Härnösands vackra vita domkyrka stod färdig 1846 och är en av Sveriges förnämsta nyklassicistiska byggnader med en rik och imponerande exteriör och interiör.
Domkyrkan är öppen för besökare alla dagar 10:00-16:00
www.svenskakyrkan.se/harnosand/domkyrkan

Technicus

Technichus är ett science center med målet att på ett lustfyllt sätt väcka intresset för naturvetenskap och teknik för barn, ungdomar och vuxna. Utställningarna är interaktiva och syftar till att leda vägen till egna upptäckter och insikter. Öppettiderna är 11:00-16:00.
www.technichus.se

Smitingen

På Härnöns östra sida, inte långt från centrala Härnösand, ligger det vackra naturreservatet Smitingen där du kan söka dig ut på annorlunda strövtåg året om. Här finns grottor i spännande formationer, raukar, flyttblock och klapperstensfält. I reservatet finns många promenadstigar och fina platser att slå sig ner för att njuta av lugnet.
www.smitingen.se